Porcerősítő szomjoltók

Az egészséges és erős porcokért napjában átlagosan 2-3 liter vizet tanácsolt fogyasztani.
Azonban sokan vannak olyanok, akik a víz semleges ízét nem igazán kedvelik, ezért inkább a cukros üdítők felé fordulnak, ami egy igen helytelen lépés.

Szerencsére van jó pár trükk, amivel feldobhatod ásványvíz, vagy csapvíz alapú frissítőd!  

Az 5 legelterjedtebb

  1. Gyümölcsé ásványvízzel: A frissen kisajtolt gyümölcslé telis tele van cukorral, ha még csak gyümölcs cukor is jó édesítőszer, hogy feldobja az íztelen vizet, ráadásul nagyon magas a vitamintartalma. Nagyobb mennyiség fogyasztása esetén érdemes fele-fele arányban hígítani!
  2. Grépfrútos-uborkás víz: A felcikkezett grépfrútot és néhány uborkaszeletet tégy egy kacsó vízbe és tedd be éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel egy üdítő vitaminbombát fogsz találni! Menta és bazsalikomlevél hozzáadásával ízesítheted igény szerint. 
  3. Limonádé: Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom ezt az oldatot. A jól ismert klasszikus limonádét néha citrom helyett, lime-mal is készíthetjük, a másabb íz eléréséért. Amennyiben ragaszkodsz az édes limonádéhoz, cukor helyett használj természetes édesítőszereket (xilitet, sztíviát, eritritet) melyeknek kalóriatartalmuk nem jelentős. 
  4. Almás-fahéjas víz: Szelj fel egy almát, ragadj meg egy rúd fahéjat, tedd őket egy kancsóba és öntsd fel vízzel. Pár óra a hűtőben, és máris kész az aznapi, isteni, egészséges üdítőd. 
  5. Gyömbér és/vagy mentatea: A gyömbérből és a mentából egy igazi forró frissítőt készíthetsz a hidegebb hónapokra. Fokozni tudja az ízeket az alapanyagok frissessége! Hidegen is fogyaszthatók, ha a kifőzött koncentrátumot kihűlés után, felöntjük szénsavas ásványvízzel!
Az 5 legelterjedtebb

Mindora.hu